Kutatás: Elbizonytalanodott a baloldali tábor

2022. február 01. 08:23

Két hónappal az országgyűlési választás előtt a biztos pártválasztók között 8 százalékpontos a Fidesz előnye a baloldallal szemben a Társadalomkutató szerint.

2022. február 01. 08:23
null

Két hónappal az országgyűlési választás előtt a biztos pártválasztók között 8 százalékpontos a Fidesz előnye az baloldallal szemben – derült ki a Társadalomkutató friss felméréséből. 

A Fidesz-KDNP-t a részvételüket biztosra ígérő pártválasztók 51, a baloldalt 43 százaléka támogatja.

A kiskorú gyermeket nevelő választók körében ennél is jelentősebb a kormánypártok és baloldal támogatottságának különbsége, 54 és 39 százalék. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt kampánya inkább elbizonytalanította, semmint növelte a baloldal szavazótáborát. A Kutyapárt valamint a Mi Hazánk 3-3 százalékos eredményt érne el. Magyarán, a támogatottságuk továbbra sem elegendő az Országgyűlésbe jutáshoz.

Forrás: Társadalomkutató
Forrás: Társadalomkutató

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2022. február 02. 02:10
EL KELL MENNI SZAVAZNI !!! Nem szerezheti meg a moslék az országunkat ! Mindent meg fognak próbálni , hátuk mögött a liberális sajtó, soros, külföldi támogatók DE Nem Hagyjuk !!
Sweet Gusztáv
2022. február 01. 16:43
Ahogy a fideszes ismerőseiket látom,na ők aztán el vannak bizonytalanodva. Nem is mennek el szavazni,mert félnek,hogy bűnbe esnek és MZP-t húzzák be.
monuskaroly
2022. február 01. 10:48
Ez hülyeség! A választáson sokkal nagyobb lesz a különbség.
zolizolizoltan
2022. február 01. 10:48
Dobrev ellen szavazott az ellenzék, nem MZP mellett az előválasztáson. Ha Dobrev nem indul, MZP sem nyer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!