Juhász Péter tízmilliókat kapott a külföldről érkező támogatásokból

2023. augusztus 15. 15:14

Részben ezekből a milliárdokból finanszírozhatták a Bajnai Gordon által alapított Együtt egykori elnökéhez tartozó Nerpédiának a hatalmas összegekből meghirdetett kormányellenes kampányanyagait.

2023. augusztus 15. 15:14

Bajnai Gordon egykori politikustársának is bőven jutott pénz a 2022-es országgyűlési választások kampányában – írja a Magyar Nemzet. Részben a külföldről érkező milliárdokból finanszírozhatták a Juhász Péterhez, a volt miniszterelnök által alapított Együtt egykori elnökéhez tartozó Nerpédiának a több tízmillió forintból meghirdetett kormányellenes kampányanyagait.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap azt írja, a 2021 nyarán létrehozott oldalon keresztül 

38,3 millió forintot költöttek 660 Facebook-tartalom népszerűsítésére, illetve további 28,6 millió forintot 2961 Google-hirdetésre, 

tehát összesen több mint hatvanmillió forintért hirdették a Juhász-féle oldal tartalmait. Ez csak a kampányidőszakra igaz, az utolsó bejegyzést ugyanis a 2022-es parlamenti választás előtti napon tették ki és tavaly április 3-a óta  nem hirdették az oldalt, amely azóta nem is frissült.

A Nemzeti Információs Központ jelentése szerint a Bajnai Gordon nevével fémjelzett, külföldről pénzelt DatAdat-csoport partnerei között feltűnt Juhász KözösÜgyünk Nonprofit Kft.-je is, amely a Nerpédia Facebook-hirdetéseit, illetve Juhász Péter videóinak népszerűsítését fizette. A volt politikus egyébként személyesen is segítette a szivárványkoalíciót, 

hosszabb interjút készített Márki-Zay Péterrel, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjével az előválasztási győzelmét követően.

A tavalyi évet mínusz 107 millió forint adózott eredménnyel záró céget emellett az is a Bajnai-körhöz köti, hogy online elérhetőségeként kezdetben az [email protected] címet adták meg, amely cím a DatAdat-csoporthoz köthető Molnár István egy másik vállalkozásánál, a FairPension Kft.-nél is megtalálható a cégadatbázisban. Molnáré az EagleEye Marketing Kft. nevű cég, ahol az EzaLényeg nevű lejáratóoldal kapcsán ismertté vált Páva Zoltán az ügyvezető. Az EagleEye Marketing rendszeresen kap milliós megbízásokat a DK parlamenti frakciójától.

Megkérdeztük Juhász Pétert, hogy mit szól a Magyar Nemzet állításaihoz, de nem reagált a megkeresésünkre.

Nyitókép: Képernyőfotó/DKTV

 

 

 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. augusztus 15. 19:59
a sípolós mit dolgozik ennyiért?
files32
2023. augusztus 15. 17:55
Gorka Sebestyén szerint a „konzervatív” oldal olyan korrupttá vált, mint az egykori MSZMP. "Elég Mészáros Lőrincre nézni". Trump egykori magyar tanácsadója ugyanolyan korruptnak tartja a Fideszt, mint a kommunistákat.
nempolitizalok-0
2023. augusztus 15. 17:30
Továbbá a pedofilból is, hiszen könnyebben jut kisgyerekekhez.
nempolitizalok-0
2023. augusztus 15. 17:30
Ingyen csak a nagyhülyéből lesz libsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!