A fehéroroszok leszedtek egy ukrán drónt

2023. február 09. 18:14

A fehérorosz határőrség saját közlése szerint lelőtt egy ukrán felderítő drónt a határtérségben.

2023. február 09. 18:14
null

A fehérorosz határőrség saját közlése szerint lelőtt egy ukrán felderítő drónt a határtérségben. „Az incidens február 8-án történt a határ közelében, Sztolin városának körzetében” – ismertette csütörtökön a fehérorosz határőrség Telegram-oldalán.

A tájékoztatás szerint a kamerával felszerelt drónt egy elektronikai hadviselési eszközzel szedték le az égről.  A határőrség közölte, hogy a pilótanélküli repülőeszközön talált adattározón talált adatok megerősítik, hogy a drónt Ukrajnából indították és

a fehérorosz határvédelem technikai eszközeinek megfigyelésére alkalmazták.

A hatóság hozzátette, hogy nem ez az első ilyen jellegű incidens, tavaly decemberben és novemberben hasonló átrepüléseket figyeltek meg.    

Ukrajna egyelőre nem reagált az ügyben. Az incidens Minszk és Kijev feszült viszonyára utal. Fehéroroszország elnöke, Aljakszandr Lukasenka országa területét is rendelkezésre bocsátotta Oroszországnak az Ukrajna elleni offenzíva tavaly februári megindításakor, s egyre több olyan találgatás van, hogy ez a forgatókönyv idén tavasszal megismétlődhet.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. február 10. 18:49
A múltkor egy lengyel drón pottyant le a fehéreknél.
Házam Hazája
2023. február 10. 17:42
" egy elektronikai hadviselési eszközzel szedték le az égről. " Ez tetszik. Vajon a Leopardokkal mi lesz? :)
citromosParizer
2023. február 10. 09:57
csak megfelelő becsapódási helyet keresett a következő sz-300-asnak. a lengyelekkel csak nem játszhatják el újra :)
csjanos
2023. február 10. 09:43
....kár hogy csak egyet szedtek le...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!