Rendkívül rossz hír ez Kijevnek: egy friss felmérés szerint szép csendben elpárolgott az amerikaiak támogatása

2023. szeptember 21. 15:23

A CNN felmérése szerint az amerikai lakosság már nem támogatná mindenáron az ukránokat.

2023. szeptember 21. 15:23
null

Alig ocsúdtak fel az ukránok a Lengyelországgal történő konfliktus után, most úgy tűnik, újabb témában fájhat a fejük. A CNN által közölt közvéleménykutatás ugyanis rámutatott: a legtöbb amerikai már ellenzi azt, hogy a Kongresszus újabb támogatásokat folyósítson Ukrajna számára. 

A kutatásban résztvevők 55 százaléka ellenezte a további támogatásokat, 51 pedig azt mondta, Amerika már így is eleget tett Kijevért.

A válaszadók mindössze 48 százaléka vélekedett úgy, hogy Amerikának még inkább támogatnia kellene Ukrajnát. Ez 2022 februárjában még 62 százalék volt. 

A felmérésből kiderül az is, hogy azok közül, akik a további segítségnyújtást támogatják, többségében hírszerzési eszközöket és kiképzést szeretnének az ukránoknak, a pozitívan nyilatkozók 60 százaléka szeretne csak még több fegyvert küldeni az ukránoknak.  Az összes válaszadó közül ez az arányszám 43 százalék.

A kutatás megállapította azt is, hogy az amerikaiak széles körben elutasítanak egy nyílt katonai beavatkozást: mindössze 17 százalékuk szeretné, ha az Egyesült Államok katonákat küldene Ukrajna segítségére.

Ugyanakkor a válaszadók körülbelül 80 százaléka elhúzódó háborúra számít, 

64 százalék pedig arra, hogy Oroszország más országokat is megtámadhat Ukrajna után.

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. szeptember 29. 11:28
Ott is élnek normálisan gondolkodó emberek.
grad
2023. szeptember 21. 23:19
Minden úgy történik, ahogy egy értélmes ember már az elején látta és mondta. Nyuszika baszakodott a macival, az berágott, és rárontott nyuszikára. Az bezárt, de mivel a sunyi vadásztól - aki utálja a medvét - puskát kapott, így nyuszikának Q nagy lett a pofája, és nagy arccal nagy bátran felvette a kesztyűt. Csakhát a golyót a puskába nem nyuszika adja, hanem mások, akiknek kezd tele lenni a töke a nagypofájú nyúllal...
Csendesgyöngy
2023. szeptember 21. 17:12
Kellen egy olyan felmérést is csinálni, hogy hány amerikai tudja, hogy hol van Ukrajna. Csak, hogy tudják hova megy az adójuk. Meg azt is meg kellene kérdezni tőlük, hogy tudják-e, hány amerikai oligharcha birtokolja az ukrán termőföldeket? Mert nagyon meg vannak vezetve. Most azt hiszik, mert a média ezt hitette el velük, hogy valami igazságos cél miatt öntötték a pénzüket Ukrajnába, pedig erről szó sincs. Ugyan úgy mint az EU esetében a Európai Békekeret, aminek semmi köze a valódi béke eléréséhez.
Stingary76
2023. szeptember 21. 17:00
Kezdődik a kihátrálás. Náci ukrán rezsim szépen beszopta. Agyhalottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!