Itt az első ország, amelyik beismerte: irigykedik Magyarországra a kínai elnök miatt

2024. május 10. 11:14

Bár a nyugati sajtó mindenáron megpróbál valami negatívat keresni Hszi Csin-ping budapesti programjával kapcsolatban, úgy tűnik, valahol végre elismerték, hogy örültek volna, ha hozzájuk is ellátogat a kínai elnök.

2024. május 10. 11:14

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hszi Csin-ping kínai elnök felkereste Európában a legnagyobb szövetségeseit, Magyarországot és Szerbiát, ám Prágát elkerülte – írja csalódottan az Aktualne, amely felsorolja a legfontosabb kínai beruházásokat Magyarországon, például a BYD első európai üzemét, amit Szegeden épít fel, pedig fél Európa ezt a beruházást akarta.

A nyugati sajtó kiemelten foglalkozik Hszi Csin-ping történelmi látogatásával, amely több fontos megállapodást eredményezett, ám számtalan cikk megpróbálja mindenáron negatívan megközelíteni Magyarország és Kína szövetségét.

Ráadásul egyes sajtótermékek úgy igyekeznek közölni narratívájukat az olvasóik felé, hogy „elfelejtik” megemlíteni: Magyarország és Szerbia mellett Franciaországba is ellátogatott a kínai elnök, akit ott is vörös szőnyeggel fogadtak. Az egyik legfontosabb kínai lap mindenesetre szerkesztőségi véleménycikkben üzent a magyaroknak, mondván, a többi EU-tagállamnak is példát mutatnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­I­g­­­a­z­i n­­i­­m­­­f­o­­m­­á­­n­i­á­­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Valodi
2024. május 11. 12:56
rorshock 20:06 "Ángyángyángyán" - höhöhö ... csak az őrmestere a Tanár úrnak! Hogyan is mondta Szent Ágoston sok száz évvel ezelőtt? „Az igazságosság nélküli országok rablóbandákhoz hasonlítanak. „ (De civitate Dei IV. ) Nemrég elhunyt Kossuth-díjas jeles írónk, Czakó Gábor a következőket írta –bár más téma kapcsán- az Ahol a bűn lett a jólét alapja c. esszéjében: “Ha lesz utókor, mely visszatekint ránk, és épeszű lesz, meg igaz lelkű, akkor megáll az esze korunk úgynevezett értelmiségi ütközetei láttán. Először is észre fogja venni, hogy a mi időnkben szűnt meg a kultúra, a művészet, a család, az erkölcs, az igazmondás és a tavasz.” Milyen igaza volt! Az ütközetek sora háborút jelent... A “mi időnkben” a háborúzó felek a profit és az élet, mely utóbbinak egyik “tábornoka” Ángyán József, „ezredese” Ács Sándorné, kiképzőbázisa pedig Kishantos – volt... Az ellenséges rablóbanda pedig maga az „állam”! http://mno.hu/mezogazdasag/magyar-fold-mar-nem-a-bizniszrol-szol
figyelő4322
2024. május 10. 19:28
Az irigy, főleg nyugati sajtóban '...elfelejtik' megemlíteni: Magyarország és Szerbia mellett Franciaországba is ellátogatott a kínai elnök, akit ott is vörös szőnyeggel fogadtak." Ez pontosan így igaz! Franciaország nem tett semmi rosszat/ különöset, mert az egy büszke nyugati EU ország... Csupán a hatalmát, tekintélyét villogtatja - ami ugye természetes dolog! De hogy mer egy keleti EU, jelentéktelen kis ország villogni? Hát nem tudja ez a szemtelen Magyarország, hogy hol a helye? 😡
victory
2024. május 10. 17:56
Globalizálódott a narratíva is, szóról szóra ugyanazt nyomatják külföldön, amit itt a balosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!